Brad Pitt je prema jyotishu rođen u znaku Škorpiona, znaku koji je bitno drugačiji od drugih znakova. To je težak, ali jako zanimljiv drugima.

Mogli bismo ovaj znak usporediti s mitskom pticom Feniksom, onom koja je imala sposobnost uskrsnuti iz pepela! Sjećam se nekih konzultacija s ljudima rođenim u znaku Škorpiona kojima su davali 2 posto da prežive nakon dijagnoze raka, ali oni su uspjeli preživjeti.

Brad Pitt je bio ovisnik o alkoholu i marihuani, ali kao da je iz tih ovisnosti izlazio lakše nego li to mogu drugi ljudi. Ovisnici se u velikom broju slučajeva ne uspiju  izliječiti.
Ono što krasi ovaj znak i njegov jaki Mars u Strijelcu u drugoj kući je moć izdizanja iznad problema.

Škorpion vlada osmom kućom ili nesvjesnim. Škorpioni idu dublje od ostalih znakova, ali kada se otruju u tim dubinama teško se izvlače iz samodestruktivnosti kojoj su podložni. Oni izvuku ono tamno i pokažu tu istinu na svijetlu dana, ali isto tako, Prometejevski plaćaju cijenu onoga što su izvukli na površinu. Upravo taj aspekt daje misterioznost Škorpionu. Možda ga najbolje opisuje u filmu Snatch gdje u ulozi Mickeya glumi Roma i pretvara se u glupana dok ustvari pokazuje inteligenciju i ustajanje iz najtežih situacija. Možda je to jedna od najboljih uloga koja i odgovara njegovom znaku Škorpiona i Mjesecu u Strijelcu, rođeni buntovnik.
Vladar njegovog znaka, Mars nalazi se u vatrenom znaku Strijelca u drugoj kući zajedno sa Suncem, Južnim čvorom i Ketuom, te Merkurom i Mjesecom. Saturn i Venera su u trećoj kući što govori da će karmički morati razviti komunikaciju gdje će mu pomoći druga kuća koja isto tako označava govor. Svoj glumački dar je pretvorio u bogatstvo ili značenje druge kuće. Jaki aspekt druge kuće ili bogatstva donosi mu puno novaca koji će zaraditi i dobrom komunikacijom, a pored toga će kroz svoj posao razvijati aspekt izražavanja sebe.
Sjenoviti Rahu koji simbolizira ono što treba u ovom životu razviti, nalazi se u znaku Blizanaca u osmoj kući što ponovno govori o njegovom putu u kojem je razvio komunikaciju koja kroz osmu kuću, ili kuću psihologije govori o njegovom razvijeniju sposobnosti ulaska u različite tipove osobnosti koje onda može dobro odglumiti u filmu.

S druge strane, prošloživotna povezanost s velikom obitelji donijela mu je i u ovom životu veliku obitelj kroz šestero djece s Angelinom Jolie. Ipak, njegova osma kuća ili Rahu ga je odveo do odvajanja od obitelji jer Ketu  svojim djelovanjem odvaja, stvara lomove i gubitke. Ovu kombinaciju u natalnoj karti je pokrenuo Sadhe satti tj. Sedam godina tuge, iz kojeg, inače, izlazi krajem godine.  Sadhe satti je donio prekid veze i novčane gubitke. Njegova narav je avanturistički duh, Sunce i Mars mu donose popularnost i jak vatreni element.

Kao simbol seksualnog idola malo tko vidi da mu je Venera u Jarcu sa Saturnom što znači da jako teško daje emocije. Globalno, projekcija današnje ljubavi ili želje za ljubavlju na kolektivnoj razini jest takva da dosta žena ne teži ljubavi već nekim drugim karakteristikama. Zaljubljenost koliko god ljudi povezivali s izgledom, je povezana s unutarnjim karakteristikama i zaljubljujemo se u ono što je u nama slabo ili tamno. Dakle, simbol ženske privlačnosti je hladnoća s puno strasti i natjecanja kojeg donosi jaki aspekt Strijelca. Angelina Jolie se upravo u taj aspekt zaljubila, u osjećaj da nekog mora osvojiti, ali u toj ljubavi zbog njenog Saturna koji vlada odnosima, takav oblik ljubavi se raspao, kao i u mnogim drugim vezama. Jaki Jupiter u petoj kući daje Bradu jak aspekt kreativnosti i uvida koji mu omogućuju da stvari inteligentno promotri, ali ga Škorpion često vraća na tvorničke postavke.

Unatoč tome što je inteligentan, često ide protiv sebe i okreće se destruktivnosti. Ulaskom u Saturnovo razdoblje, vrijeme koje je ispred njega bitno će smanjiti njegove uloge u filmovima, odnosno oni neće imati takvu pozornost medija. Slično se dogodilo i Mel Gibsonu koji je isto tako ušao prije 15 godina u Saturnovo razdoblje koje je njegovu karijeru u tom razdoblju učinilo marginalnom.

Mala poboljšanja u vezi glumljenja i filmova bit će u sljedećoj godini, ali teško da će imati takav intenzitet koji je imao tijekom prošlih godina kada je bio u Jupiterovom razdoblju.

Nikola Žuvela

jyotsih savjdertnik i terapeut