[two_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””]

Anima u muškarca pokazuje svoju širinu i dubinu, pokazuje svoju tamnu stranu, ali i put kojim muškarac treba ići i kako je Anima šireg gledišta. Evo jednog primjera razgovora s Animom.

-Bila si tu cijelo vrijeme, ali nisi me upoznala s pravom Animom, zašto je nisam susreo?

-Ovaj svijet nije završetak. Htio bi granice, a ja sam bezgranična. Želiš li ograničenu ljubav, ženu koja je omeđena egom, onda je uzmi i pokušaj živjeti s tom djevojčicom.

-Ali uvijek mi se vraćaš s teškim mislima o zaljubljenosti, a iza tih misli si ti.

-Jesam volim zavađati, volim poslati ljude u smrt s njihovim uvjerenjima jer me želite pojednostaviti strpati u vaše uske kalupe u kojima onda naposlijetku i umirete. Najljepša umjetnost traži predanost.

-Nevjerojatno, u drugima sam vidio tako lijepe odsjaje sebe, a pronašao sam muške djevojčice. Kakava me to zabluda snašla?

-Vidio si ono što ti je odgovaralo, htio si pojednostaviti moje prisustvo. Pokazao si tada da nisi predan, bio si plitak, upao si u taj žlijeb koji te progutao. Ne možeš tražiti ljubav, a biti kao drugi.

-Opsjedaš, ali zašto mi vraćaš te stare slike ili odnose, inferiorne osjećaje žena koje su me povrijedile?

-Zato jer još uvijek živiš u toj stvarnosti odnosa. One su tvoj način ljubavi u kojima si inferioran, sebe ne vidiš kao samostalno biće, kao centar iz kojeg se pokreće život. Tvoja slabašna projekcija dovela je i žene koje su imale jači Animus, bile su nezrele, ali ti si u njima tražio pravu ženu ili spasiteljicu. U što se ta žena mogla zaljubiti, što će ženi inferiorna osoba.

-Kritika ne oslobađa, savjet je bogom dan.

-Savjeti za inferiornost ne postoje. Otežavaš sebi život, pogledaj mogućnosti samo ovog dana, a ako ne osjećaš tu širinu i snagu, onda su tvoje tračnice uske, uskog gledišta i potpuno nezainteresiran da istražuješ.

Nikola Žuvela

jyotish savjetnik i terapeut

[/two_third]