[two_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””]

Svaki znak ima svoje slabosti, ali zaboravljamo da su slabosti zapravo najveća snaga u mogućnosti promjene sebe sama. Tako da je Djevica je sklona osjećaju krivice. Djevicu odlikuje slaba osjećajnost pa umjesto u njima, ona radije uživa u doživljaju vlastite moralne ispravnosti, radi kojeg je sklona da svoje slabosti licemjerno sputava u izražavanju.

Ovan je suviÅ¡e gord da bi svoju oholost zadovoljavao njenom javnom manifestacijom kao Å¡to to čini tip Vage, koja prirodno nije rob svojih osjećanja. Ona koristi osjećaje, ali u manipulacije nad drugim ljudima, s ciljem da postigne svoj konačan efekt – uobražena predodžba o vlastitoj vrijednosti i veličini u drugog čovjeka.

Škorpion je orijentiran na zloupotrebu čulnih doživljaja. Strijelac se bori s oholosti i megalomanijom, Lav sa voljom za moći, Blizanci sa sebičnošću i koristoljubljem, Rak sa sebičnom sentimentalnošću koju onda proziva ljubavlju, Ribe s linijom manjeg otpora i neodgovornošću, Bik sa dominacijom, formalizmom, Vodenjak sa ekscentričnošću, Jarac sa ambicijom kao obrambenim sistemom.

U svakom slučaju svi su znakovi robovi čula i percepcije stvarnosti kroz koju zahvaćamo svijet i po tome krojimo shvaćanja. Zato svijet ljudi poimaju kroz subjektivni doživljaj a ne kroz stvarni. Psihološki tipovi su produkt kombinacije motiva koji ne mogu da izdrže kritiku zdravog razuma i obrambenih mehanizama ličnosti kojima se čovjek brani od glasa razuma i savjesti koji ga poziva na promjenu.

Nikola Žuvela

jyotish savjetnik i terapeut

[/two_third]

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.net

katalog-samozavaravanja-cover1cm1korice-nikola31zuvela_korice_201300jedan-mus-nikola-500pxcover15-12-2016-o-ljubavi-page-001-2