[two_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””]

Dani i Ana su u prošlom životu bili u ovisničkom burnom odnosu, ali isto tako u nekim dijelovima krize svoje veze i nemogućnosti osvještavanja što ta kriza znači, počeli su varati jedan drugogi tako se još dublje povrijeđivati. Dakle, nisu htjeli priznati da su se toliko ugušili ovisnošću i da su ih onda svađe počele razdvajati. Osvećivali su se jedan drugom kratkim aferama što je onda i uništilo njihovu vezu.

S takvim ponašanjem su nastavili i u novim vezama i nisu marili za to da su povrjeđivali mnoge osobe pored sebe, upadajući u veze samo zbog zadovoljavanja osobnih strasti. U ovom životu jedan i drugi su susretali one osobe koje su povrijedili i te osobe su iz neobjašnjivog razloga bile i prema njima strahovito beskrupulozne. Poslije ni sami nisu mogli vjerovati zašto su te osobe izazivale tako negativne reakcije, jednostavno se nisu mogle obuzdati.

Daniju i Ani nije bilo jasno zašto se u ovom životu zaljubljuju upravo u osobe koje ih povrijeđuju, ali njihove čakre kojima inače vladaju žlijezde, proizvodile su ono što zovemo kemijom, upravo kod onih osoba koje su povrijedili, a ne kod osoba s kojima bi doživjeli pravu ljubav.  Zašto? Zato jer se čakre ako djelujemo suprotno prirodnim zakonima, počinju okretati u drugom smjeru, energija privlači ono što smo činili. Ako smo živjeli ono što bi se rekli strasno, i zadovoljavali samo primarne nagone, to je dovelo i do onih susreta koje smo činili.

Recimo, netko kaže da mu ne smeta kada ga  partner vara onda se to počne događati u drugom životu, pa upravo to što je činjeno tada, sada nam itekako smeta. Da je kojim slučajem osoba bila zaista emancipirana i oslobođena strasti onda možemo reći o nije problem, ali obično ljudi nisu na tom nivou slobode jer da jesu bavili bi se pravom ljubavi, a ono što mi zovemo ljubav jest zadovoljavanje primarnih strasti. Dani i Ana su već kod prvog susreta osjetili nevjerojatnu povezanost, ali negativno činjenje prošlih života i varanja nisu ih natjerali na praštanja u ovom životu, sebičnost ih nije pogonila na dublje traženje uzroka i posvećivanju svojeg života ljubavi dovelo ih je do ponovnog rastanka. Ni u ovom životu nisu riješili posesivnost, nisu mogli protiv sebe i ponovno su iz krivih razloga optuživali život za nesreću , ali nisu htjeli praštati, nisu vidjeli sebe kao uzroke problema. Ipak, uspjeli su jedno i drugo pronaći partnere s kojima su ušli u mirnije veze s više poštovanja i na taj način naučili lekciju u kojoj su vidjeli da su u pretjeranim ovisnostima gušili jedno drugo i nisu dozvoljavali jedno drugom slobodu. Dakle, možemo voljeti nekog, ali biti i nesretni jer u toj vezi ne možemo biti ono što jesmo, a zbog te ljubavi potiskujemo sebe.

U svojim sadašnjim vezama su shvatili višu dimenziju ljubavi gdje su uz uzajamno poštovanje, slušanje, davanje i nježnost otkrili da bi i ranije mogli riješiti probleme u odnosima. Istina, na kraju su se Dani i Ana upoznali s radom na sebi što im je pomoglo da uvide kako su svoje projekcije pokušali živjeti na način da su prikrivali svoju tamnu stranu i tražili sve negativno u drugome, a sad u novim vezama vide da to tako ne ide i da je potrebno graditi dublji odnos. Da li će se Dani i Ana ponovno susresti u slijedećem ili ovom životu jest sigurno jer ljubav se ne zaustavlja. Ipak, kada završimo neke veze, sa tim osobama postajemo u slijedećem životu odlični prijatelji koji postanu povezani na najdubljem nivou. Ljubav nas zaista uči i vodi nevjerojatnim putovima, a jyotish nam pomaže da neke priče raspetljamo i nastavimo živjeti ljubav jer na nju svi imamo pravo ukoliko ostavimo stare obrasce koji donose nesreću.

Nikola Žuvela

[/two_third]