[two_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””]

Danas je Mars ušao u konjukciju sa Saturnom gdje je potrebno izdržati jer će krajem mjeseca Jupiter ući i smiriti ova dva najveća neprijatelja koji donosi elementarne nepogode ili sukobe, ali će jednim manjim dijelom smanjiti utjecaj koronavirusa. Obično o ovoj konstelaciji govorimo tako da su događaji udaljeni od nas i ne uzimamo ih ozbiljno. Recimo, kada je bio rat u Siriji ova kombinacija je bila jako aktualna. Pošto natalnu kartu Zagreba nemamo, uvijek se dobro vratiti na kartu Hrvatske kojoj se događa povratak Saturna nakon 29 godina (od 24.1.2020.g.), što znači stvari koje su dominirale u prošlosti neće više imati tu snagu i krenut će novi izazovi, a manji boljitak će se osjetiti od sljedeće godine treći mjesec. Ipak, podrazdoblje je Saturna i Marsa (vimshottari sustav), a ujutro je Mars ušao u Jarca i susreo Saturna, te pokrenuo ovu situaciju, a pored toga, imamo u natalnoj karti i opoziciju Saturna i Marsa koja se ovim tranzitom sada aktivirala. Dakle, dvije kombinacije su se aktivirale, ali ne negdje daleko u svijetu već smo sada osjetili kako ova kombinacija djeluje na ovim prostorima. Ipak, ako na taj način gledamo astrologiju onda je spuštamo na najniže razine. Naime, kada vidite da su se astrologijom bavili Nikola Kopernik,  Goethe, ili Jung koji je znao računati natalne karte (postoje slike i zapisi), onda dobivamo jednu potpuno drugačiju sliku astrologije.

Možemo reći i da je ovo iznimno loša astrološka godina za Italiju, da se vidi manifestacija loše karme ili grijeha predaka, tzv. Shrapit yoga koja je sada aktivirana, ali važno je da nabrajanjem događaja ne izgubimo smisao astrologije. Ona je prvenstveno metoda koja služi osobnom razvoju, ili kako je rekao Jung, ono što je neosvješteno postaje sudbina. Ljudi doista žive na niskim frekvencijama u zadnje vrijeme, a često citiram Freuda kako bi ljudima dočarao kako je njegova metoda priznata od medicine i da njegova teza o analnoj fazi razvoja u kojoj se nalazi čovječanstvo, točnije definicija psihoterapije je da čovjek živi u bolesnom društvu ili narcisoidnoj analnoj fazi razvoja i da se pojedinac razboli od tog društva i da ga ona uči kako da nauči živjeti u bolesnom društvu. Prljave rijeke, oceani, zrak i mora pokazuju spomenuto stanje svijesti čovjeka.

Ljudima nije jasno da je ovaj virus postojao i prije, točnije 2012. godine je harao Južnom Korejom, ali, kako je Jung rekao, kolektivno nesvjesno se pokreće u onom trenutku kada kolektiv stvori uvijete za manifestaciju onoga što je potisnulo u podsvijest. Sada na ovom svijetu hoda tisuću Hitlera (sociologija tvrdi da je 2 do 4 posto psihopata na svijetu), ali ako sadržaj neosvještenosti postane golem, onda se pale mehanizmi regulacije koji stvari dovode u ravnotežu kroz nekog psihopatu ili elementranu nepogodu. Pogledajte prirodu, hoćete li reći da ona nema svoju regulaciju? Čovjek živi tako da misli da ta regulacija ne postoji, on nije povezan s prirodom, a onda mora postojati neki mehanizam koji regulira to ponašanje. Jung ga je zvao kolektivno nesvjesno, a astrologija konstelacije.

Saturn je ušao u svoj zemljani znak krajem prvog mjeseca. On simbolizira uzemljenje ili najdublju transformaciju u čovjeku on je faza negreda ili crnine u kojoj se lome ego projekcije. Momentalno Mars koji je ušao jučer u Jarca i dodirnuo Saturna, ne želi ograničenja. Dogodio se suret vatre i željeza (Mars) i led i kamen (Saturn)  i nastaje udar, tako smo danas osjetili ovaj potres koji se i čuo kao grmljavina. Simbolički stari dio grada je najviše pogođen. Ne govori li nam da je to urušavanje građanskih vrijednosti? Kada bolje i dublje pogledate ono što se dešava u Zagrebu godinama, ovaj grad je izgubio vrijednosti. Kada govorimo o astrologiji ili Jungovoj simbolici pokušajte razmisliti o spomenutoj simbolici, jer snovi se tumače na temelju asocijacija a ova asocijacija puno govori. Tko poznaje ovaj grad i što se sve radi u njemu na razini gradske vlasti mislim da smo dodirnuli dno.

[/two_third]