Današnjim danom vlada sazviježđe Uttara Ashadha koja se jednim dijelom nalazi u Strijelcu, a drugim u Jarcu. Sastoji se od četiri sjajne zvijezde i smatra se da su u tom predijelu bogovi pobijedili demone davno prije. Njome vlada Vishva Deva i odnosi se na božansko stvaranje. Vladajuće božanstvo stoji vječno spremno zaštititi sve što je dobro i istinito u svemiru.
Uttara Ashadom vlada i Ganesha, onaj koji oslobađa od patnje pomoću znanja, pa se u Indiji često štuje ovaj dan kada se traži njegova pomoć.
Slon simbolizira osjećaj odgovornosti.  Kljove sugeriraju prodiranje i snažne mentalne sposobnosti, hrabrosti i odlučnosti. Stoga, značenje ovog dana je izrazito povoljno i daje puno humora, te se smatra jednim od najboljih sazviježđa. Slon je i jedno od imena božanstva Šive kad ga se opisuje kroz kraljevsku vlast. Moć slona donosi mir i napredak, a to što se u jogi pokazuje kao simbol prve čakre, govori i da je vladar zemlje kao elementa. Ganešu, božanstvu čovjeka sa slonovskom glavom, otac je Šiva, onaj koji mu je odrubio glavu i na njeno mjesto stavio slonovsku, te mu time darovao spoznaju unutarnjeg i vanjskog, početka i svršetka. Simbolizam slona nalazimo i u samom početku budizma, što ga stavlja u red duhovnih pravaca koji za začetnika imaju nebesku silu, a ne fizičkog oca. Kraljica Maya zato je Budhu začela sa slonićem. Kad se rodio, Budha je izmjerio univerzum čineći sedam koraka u sva četiri smjera.