Design by Promodar

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Ponedjeljak – Želja i ljubav stvaraju djela

//Ponedjeljak – Želja i ljubav stvaraju djela

Ponedjeljak – Želja i ljubav stvaraju djela

Ovaj dan možemo započeti citatom sv. Ignacija koji kaže da se ljubav pokazuje više djelima nego riječima, dok Lord Drewar u šali kaže da je ljubav ocean osjećaja u potpunosti okružen troškovima. Ipak, na kraju se možemo složiti sa Erich Maria Remarque: Nitko ti ne može biti toliko stran kao čovjek kojeg si nekada volio.

Ovim danom vlada sazviježđe Mrigashira koja je danas pod utjecajem Venere i pojačava važnost odnosa. Mrigashira nosi u sebi  sumnjičavu prirodu. Simbol je jelen, a on je šumska životinja. U snovima, šuma je Anima kao i jelen koji nosi u sebi žensku prirodu. S jedne strane Bikom vlada Venera, a Mrigashirom Mars. To je susret muškarca i žene u zaljubljivanju. Dakle, tema je zaljubljivanje koje je pod utjecajem Anime ili iracionalnog, pa je zaljubljivanje kao val koji se digne, a onda se osjećaji spuste i javi se sumnjičavost. Zaljubljivanje donosi velika djela, ali i iluzije. Oscar Wlide kaže: “Kad je čovjek zaljubljen, uvijek započinje tako što zavarava samog sebe, a završava tako što zavarava druge. To ljudi zovu romantikom.” S druge strane Geothe smatra da su želja i ljubav krila za velika djela. To je priroda Anime ili ženskog principa.

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.net

katalog-samozavaravanja-cover1cm1zuvela_korice_201300jedan-mus-nikola-500px

 

 

By | ožujak 26th, 2023|Dnevni horoskop|Komentari isključeni za Ponedjeljak – Želja i ljubav stvaraju djela

About the Author:

Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.