Design by Promodar

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Svijest je samo djelić stvarnosti

/, Članci/Svijest je samo djelić stvarnosti

Svijest je samo djelić stvarnosti

Svijet svijesti je svijet ispunjen ograničenjima i zidovima s kojima se susrećemo svakodnevno. Primjerice, imate problem na poslu želite naći novi posao, a znate da su vam vještine jako slabe i da nemate dovoljno snage naučiti zadane vještine. Svijest može primiti ili spoznati mali broj predodžbi o životu iako je oko nas ocean mogućnosti kojeg znanstvenici u svemiru otkrili kao vakuum koji je pun energije.

Stoga, sve ostale predodžbe moraju ostati u sjeni, daleko od očiju ljudi. Kada samo malo uđu u svijest pojavljuju se kao ljubavna razočarenja, bolesti, ekonomske krize ili ratove.

 Mi od mnoštvo slika koje ulaze u svijest vidimo razmjerno malo slika odnosno zamjećujemo samo brzo nizanje slika kao da gledamo film svakodnevno. Pažnja je, međutim, napor za koji nismo stalno sposobni a možemo je vježbati meditacijom. Zato nismo sposobni shvatiti cijelu sliku o sebi. Zbog toga su velika područja mogućih percepcija trajno zanemarena i svijest se uvijek veže za ono malo društvenih predodžbi, ponašanja na čemu krojimo život i stvaramo dogme, poput one današnje koju temeljimo na materijalizmu i znanosti.  Ako bi smo toj slici svijeta dodali nesvjesne sadržaje – to jest sadržaje koji nisu još ili nisu sposobni biti u svijesti – i onda pokušali zamisliti čitav prizor, to je cijela slika od koje se mi grozimo. Nama je to nezamislivo svjesno, ali u nesvjesnom obliku ona je činjenica i zato mi živimo u razmjernom mraku.

Svijest uzima samo djeliće stvarnosti. Ako se svijest isprazni od svih sadržaja koliko god je moguće, dolazimo do iskustva sadašnjosti, ili ono što u zenu zovemo satori.

 Nesvjesno nije spremište infantilnih i nižih moralnih sadržaja kako je to tvrdo Freud, već osnova za preobrazbu, ono jed spremište mitologije, iskustva naših predaka, svih oblika života i načina kako da prebrodimo krize.

Nikola Žuvela

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.net

katalog-samozavaravanja-cover1cm1korice-nikola31zuvela_korice_201300jedan-mus-nikola-500pxcover15-12-2016-o-ljubavi-page-001-2

By | kolovoz 30th, 2021|Dnevni horoskop, Članci|Komentari isključeni za Svijest je samo djelić stvarnosti

About the Author:

Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.