Design by Promodar

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Susret s Jastvom ili ljubavi

/, Članci/Susret s Jastvom ili ljubavi

Susret s Jastvom ili ljubavi

Arhetip Jastva je naše pravo ja koje se u snovima pojavljuje kao dijete ili mandala. U sliku Jastva spada i naša tamna strana ili sjena, međutim ona predstavlja nesvjesnog čovjeka koji teži zadovoljenju nagonskih potreba. Dakle, naše se Jastvo manifestira u relativnom svijetu u suprotnostima, a ona dobiva svoje moralno zaoštravanje u području ljudskog djelovanja. Jastvo se pokazuje i u slici suprotnosti Anime i Anumusa odnosno ženskog i muškog.

Kako djeluju ove suprotnosti?

Možemo li svog partnera kritički promotriti? Vidjet ćemo da je naše promatranje druge strane pod utjecajem opsesivnosti. Zato je bitno promotriti realnije svoja raspoloženja i sagledati sebe u drugačijem svijetlu.

Ipak ništa nam ne znači kad otkrijemo gdje onaj drugi griješi. Važnije od svega jest da vidimo gdje sami griješimo jer se tada nešto može uraditi. Ono što kod drugog možemo poboljšati je najčešće od sumnjive koristi i malo kada to može koristiti drugome. Anima i Animus se pojavljuju u nedobrodošlom pojavnom obliku kao opsjedajući zli duhovi. Međutim, oni imaju pozitivan aspekt. Svojom sugestivnošću predstavljaju unutarnja božanstva, pokazujući nam svojom pozitivnom i negativnom manifestacijom prirodu, kako vanjskog, tako i unutarnjeg svijeta. Oni nam služe za alkemijsko ili psihičko sjedinjenje muške i ženske energije, te odrastanja kojim postižemo puninu ljubavi koja ne može biti spoznata ako se zasniva na lokotima koje ljudi ostavljaju na ogradama i novčićima bačenim u zdenac. Ljubav je previše inteligentna da bi se svodila na sreću i nesreću. Jastvo i ljubav su jedno, ali oni ne boluju od naših krivih predodžbi stvarnosti i usmjerit će nas prema tom putu milom ili silom. Naše opiranje nema smisla iako cijeli svijet živi tako da se opire tom putu.

Nikola Žuvela

jyotish savjetnik i terapeut

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.net

katalog-samozavaravanja-cover1cm1korice-nikola31zuvela_korice_201300jedan-mus-nikola-500pxcover15-12-2016-o-ljubavi-page-001-2

By | siječanj 30th, 2021|Dnevni horoskop, Članci|Komentari isključeni za Susret s Jastvom ili ljubavi

About the Author:

Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.