Venera danas ulazi u znak Djevice kojom vlada Merkur. Ovaj položaj racionalizira ljubav, gdje je veći naglasak na materijalnim vrijednostima i sigurnosti.

Što bi to značilo za ovaj mjesec odnosno kakvo će poimanje ljubavi imati prednost? Veća pažnja će biti usmjerena na ono što je izvana u odnosu, formalizam, novčani aspekt, manje će biti bitan sadržaj. Odjeća, perfekcionizam i  nalaženje mana, te sitničarenje kroz koji se promatra odnos ustvari je obrambeni mehanizam kako se ne bi prepustili odnosu i razmijeni. Ovo kritičko raspoloženje dolazi iz nesigurnosti i nepovjerenja u ljubav kako se ne bi manifestirao odnos. Venera ili ljubav je ovdje u padu na najnižoj točki.

To možemo izmijeniti tako što ćemo manje misliti, a više osjećati tj., vježbati osjećanje, disciplina koja je izumrla.

Venera u ovom položaju tjera osobu da kritizira pogotovo u odnosu. Ukoliko se ne shvati bit odnosa ili shvaćanja razlučivanja, ovaj i slijedeći mjesec može stvarati traženje sitnih pogrešaka u partnerstvu. Možemo sve napraviti za drugu osobu, ali nikada nećemo valjati. Nitko ne može nadomjestiti samopouzdanje drugoj osobi, a velika većina je traži na krivi način jer im je naglasak na formi. Dakle, ovaj položaj može poticati na traženju i potvrđivanju detalja.

Venera u Djevici donosi težnju  za lijepim izgledom, savršeno uređen dom, od namještaja do tanjura, ali odnos je često proračunat. Naučite najvažniju lekciju Venere u Djevici: što je kritika, a što razlučivanje.