cover15-12-2016-o-ljubavi-page-001-2Nova knjiga: O ljubavi

U ovoj knjizi koristim kratku formu izražavanja u obliku misli kako bi što jasnije izrazio psihološka zapažanja o ljubavi i odnosima. Nekada kratka forma daje puno više od dugih formi, a nekada može stvoriti više pitanja nego odgovora. Bez obzira na stil, ovdje kroz kratku formu upućujem na razvoj osobnosti kao cilja života kojeg je Jung zvao procesom individuacije. Ali, važnije od samog naziva je stvarnost ovog procesa koji započinje upravo zaljubljivanjem kao površinskim motivom nesvjesnog.

 

 

 

Cijena 100 kuna

Knjigu možete naručiti na mail: nikola@vedski-jyotish.net

securedownload

Muškarac i žena u procjepu -knjiga o odnosima

  Ova knjiga napušta sigurna uporišta jer jedino u drugačijem pogledu produbljujemo sebe i svijet. Ako nismo spremni za takav pogled onda smo se odlučili za uvjetovanu ljubav i odnos, tj. ja sam sretan i volim jedino ako vanjski uvjeti zadovoljavaju ono što društvo i moja maska govore da je ljubav. Ukoliko se vaš život svodi na tu narcisoidnu shemu navika, sigurno će ova knjiga izazvati otpor jer se uključuju filteri ega koja se svim silama brani od nesvjesnog. Koliko se god mi borili protiv nesvjesnog ono neprestano ruši naše predrasude. Pravo Ja u nama je sve ono što mi ne želimo i stoga je zaljubljivanje samo varka nesvjesnog da bi se ono samo po sebi osvijestilo. Knjiga provokativno govori o ljubavi i odnosima i svemu onome što donosi krivu percepciju ljubavi.

Cijena knjige 100 kn

Knjigu možete naručiti na mail: nikola@vedski-jyotish.net

 

 

Katalog samozavaravanja    

Smisao ove knjige jest približavanje varki nesvjesnog i njegovih projekcija koje se pojavljuju kroz imperativ društva, roditelja i partnera. Ukratko, radi se o katalogu samozavaravanja, ili kako je Freud rekao: živimo život gdje  nam  nesvjesno svijet predstavlja kao bajku, a da ona i nema toliko veze sa stvarnim životom.  Priznanje da naše djelovanje predstavlja biranje između dvije loše solucije, činjenica je koju zbog pomanjkanja kritičnosti i straha od prihvaćanja novog potiskujemo, a nakon toga nam se nepriznavanje fakata vraća u nesvjesnoj reakciji koja postaje dijabolična, ali društveno opće prihvaćena. Znanstvena, politička, korporativna karijera izmišljotina je dvadesetog stoljeća, gdje je nužno priznati da nas ni jedna vanjska situacija ne može zadovoljiti osim ako kroz dugotrajni proces otpuštanja starih obrazaca ne otkrijemo razlog zbog kojeg dolaze takvi djetinji zaključci. Za takav korak je potrebno priznanje da ne postoje veliki događaji, ljudi, ljubavi, carevi i utakmice na svjetskoj pozornici. Sve što trebamo za ovaj proces jest samopromatranje i ukazivanje na otkrivanje pravog Ja. Ova knjiga nije ubijanje bajke i nade, već mogućnost ponovnog viđenja sebe kao bića koje tek treba otkriti kako svakim korakom pokušavamo hodati prečacima zaobilazeći važna pitanja koja se slažu kao niz neprepoznatljivih indicija, a onda se pretvaraju u ono što u neznanju zovemo sudbina. . Ako nas zanima sreća kao pokretač naših akcija, nužno je odbaciti niz koji započinje katalogom samozavaravanja.

Cijena knjige je 100kn, možete je naručiti na mail: nikola@vedski-jyotish.net

 

Jyotish i djelovanje Shanija          

   Smisao ove knjige jest upoznati  se s filozofijom jyotisha kao i sa Shanijem, (Saturnom) njegovim najvećim učiteljem. Zadatak Shanija (Saturna) jest uvidjeti njegovu masku koja se sastoji od projekcija straha. Strah je temeljna emocija prema kojoj formiramo razmišljanje i krojimo zakone. Strah se manifestira u objektivnom svijetu na način da u drugima vidimo neprijatelja(vlada, partner, druga religija), što dovodi do manipulacije ljudima. Većina ljudi nesvjesno živi iz ove projekcije straha, a kako one izgledaju možemo pročitati u ovoj knjizi kroz  dvanaest Shanijevih položaja. ‘Ja’ jest neznatni dio života, dok su Shanijeve projekcije dok ih ne osvjestimo manipulativne u nama. Stoga Jung kaže: «Ja- svijest jest kompleks koji ne obuhvaća cjelinu ljudskog bića: ona je zaboravila mnogo više nego što zna. Ona je daleko više čula i vidjela i nikada toga nije bila svjesna. Ova knjiga daje i posebno svijetlo na odnose, odnosno objašnjava podsvjesne projekcije koje vršimo prema partneru.

Cijena knjige je 100kn, možete je naručiti na mail: nikola@vedski-jyotish.net

 

 

 

Jedan muškarac i jedna žena                    

Ukoliko mislite da ste sve znali o odnosima, ova knjiga će vas u tome razuvjeriti, jer ona nam kroz dubinsku psihologiju objašnjava problematiku odnosa i skrivenih poruka koji su prisutni u svakodnevnoj komunikaciji. Naše ponašanje prema suprotnom spolu inicirano je našim očekivanjima a ne onim što suprotna strana jest. Kada kažemo da nekoga više ne volimo često ne znamo da smo mi voljeli ono što smo željeli, a ne stvarnu osobu. Projekcije naše idealne slike partnera uzrok su zabluda. Međutim, ono što najmanje znamo, jest da ta projekcija ima svoju autonomiju manipulirajući našim osjećajima, a onda i ponašanjem. Uspjeh, posao, brak, samo su izrazi naših nesvjesnih projekcija, koje postaju glavni uzrok naših problema. Na taj način postajemo robovi društvenih obrazaca gubeći vlastitu slobodu. Upoznavanje osnovnih principa nesvjesnog omogućava nam spoznaju psihičkih obrazaca muškarca i žene, a onda i vlastitog emocionalnog života koji je, htjeli mi to ili ne, nepoznanica za našu civilizaciju.

Cijena knjige je 100kn, možete je naručiti na mail: nikola@vedski-jyotish.net

 

 

NESVJESNO U FILOZOFIJI ISTOKA I ZAPADA

Knjiga se bavi različitim pristupima nesvjesnog pokazujući, s jedne strane, postojanje nesvjesnog koja nije upitna ni kod materijalističkih filozofa i psihologa do istočnog pristupa nesvjesnog koji pokazuje kako nesvjesno stvara varku ega na kojoj temeljimo stvarnost. Takvo nesvjesno u bilo kojem smislu da li po poimanju Istoka ili Zapada, u jednom se svi autori slažu, stvarnost kakvu vidimo nije ta stvarnost već je iskrivljena mnogim suptilnim strahovima našeg ega koji zbog takvog instinktivnog pristupa iskrivljuje viđenje. Autori koji su zastupljeni u ovoj analizi su: Freud, Wittgenstein, Fromm, Jung, Patanjdjali, budistički autori, Suzuky.

Cijena knjige je 100kn, možete je naručiti na mail: nikola@vedski-jyotish.net

 

 

 

BUĐENJE

Ovaj roman se bavi pričom novinara koji se nakon propalog braka vraća natrag u svoj rodni grad, pokušavajući uspostaviti novi život gdje susreće suputnicu i proživljava sve svoje unutarnje borbe na putu prema zrelosti sa svim stranputicama koje nailazimo na tom putu. Ovaj roman je pokušaj oživljavanja Jungovih nesvjesnih likova, gdje glavni lik pokušava osvijestiti emocionalnost, seksualnost kroz Animu (podsvjesnu ženu u sebi) boreći se sa svime onim što je u biti nevidljivo a utječe na naš život. Tu je istaknuta borba s unutrašnjim glasom kojeg prema Jungovoj terminologiji zovemo Sjena. Ovo je priča koja pokazuje kako unutarnja borba s iluzijama kroz ljubavnu priču.

Cijena knjige je 100 kn, možete je naručiti na mail: nikola@vedski-jyotish.net