Venera u Strijelcu po pitanju ljubavi (do 29.12.) donosi idealističke poglede na ljubav koji su potrebni jer realnost ne bi nikog od nas spojila te ovaj aspekt simbolizira avanturu, a na višem nivou želju za znanjem o emocijama, što je puno manje prisutno.

Dakle,  ovaj položaj daje želju za zabavom u partnerskim odnosima, želju za avanturizmom.  Ono što će vas više zanimati u odnosu jest poznata nam uzrečica: Živi punim plućima. Avanturistički pristup odnosima u početku daje nam zanos, ali ovaj aspekt donosi i površnost koja je jako prisutna u današnjici odnosno ovaj aspekt odnosa je ideal.

S višeg nivoa gledanja ovog položaja, Venera u Strijelcu je prinuđena surađivati s Jupiterom koji je vladar znaka Strijelca. S psihičkog gledišta, ljubav, a onda i duša, ne zadovoljavaju se nižim oblicima ljubavi. Ovdje duša  teži k širenju na duhovni nivo. Ovaj položaj potiče želju za ostvarenjem dublje emotivne povezanosti s voljenom osobom u ljubavnom odnosu.

 Ovaj položaj kolektivno donosi poštovanje različitosti koja nam danas tako fali. U ljubavi donosi  proširenje vidika.

Ovakva Venera daje visok nivo samopouzdanja, vjeru u sebe i plemenitost, karakterističan pozitivan stav prema životu uz konstantno prisutnu optimističnu vjeru u bolju i svjetliju budućnost.

Ideal slobode zauzima važnu ulogu i predstavlja prvi princip i osnovno načelo koje je pokretač stvari. Dakle, ovaj položaj donosi slobodno ispoljavanje  individualnosti, a po pitanju  ljubavi sada najviše odgovara odnos koji neće sputavati i ograničavati vaše aktivnosti. Također, ideja dobra predstavlja vrijednost, te se može davati veći naglasak na tom aspektu. Od 5.12. do 15.12. Venera se nalazi u sazviježđu Moole koja daje naglasak na duhovnosti, manje na uživanjima dok Venera od 15.12. do 25.12. daje dobre aspekte za avanturu, putovanja, polemiku i umjetnost. Od 25.12.do 29.12. daje dobre rezultate za znanje i donosi opuštenost koja simbolički potiče od vladara Ganeša koji vlada znanjem i humorom u zadnjem dijelu sazviježđa znaka Strijelca.