Design by Promodar

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Strasna zaljubljivanja ili Lavovske ljubavi

/, Članci/Strasna zaljubljivanja ili Lavovske ljubavi

Strasna zaljubljivanja ili Lavovske ljubavi

Venera kao planet ljubavi u Lavu se ne osjeća toliko dobro. To znači da svi oni koji epski izjavljuju ljubav, iza svojih riječi ne stoje. Ljubav je slična onoj Pavlovoj: Ljubav se ne hvasta, dakle, ona je skrivena u puno malih životnih momenata. Lav koji sve pretvara u uspjeh i slavu pokušava i ljubav preinačiti u taj model, pa je njegova ljubav najuspješnija i najdublja. Ipak, Venera u Lavu teško može ostati u uvjerenju da će nekog voljeti do kraja života, ali to lako izjavljuje.  Statistički, velika većina zaljubljenih ne završava u ljubavnom odnosom. U psihoterapiji to je činjenica, no nitko je ne govori na glas jer bi mogla poremetiti mit na kojem gradi svo kupovanje. Zaljubljenost koja se pretvara u ljubav je za one koji žive svakodnevno ljubav, dok većina želi ljubav uspjeha, glamura, koja je prepuna sebičnosti i modeliranja partnera po svojoj narcisoidnoj djetinjoj slici djetinjstva u kojem smo bili centar svijeta. Ipak, Venera u Lavu je početna ljubav narcisoidnosti i odlična je za odrastanje u ljubavi.

Sve počinje trenutkom kada smo osjetili taj lijepi trenutak kojeg svi poznajemo i kada je sve krenulo idealno, kada smo se osjetili odvojeni od tla i kada nas ništa nije diralo. Poljubac, zagrljaj, sve prepuno lijepih riječi, nježnosti i strasti. To je nešto što obogaćuje život, ali ne kaže se uzalud sve velike ljubavi su nesretne. Zašto? U jyotishu  Rahu kada se nađe u jedanaestoj kući a Kethu u petoj ili Lavovskoj kući, to govori o ljubavi koja je puna Lavovskih obećanja: Jedino ću te ja tako voljeti, nitko te tako neće moći voljeti. To je lijepo, ali ljubav ne može ostati vezana za jednu osobu već kada je upoznamo onda je želimo dijeliti s drugima. Ljubav koju smo osjetili u partnerstvu želimo proširiti na društvo i zato Sjeverni čvor usmjerava osobu da proširi osjećaj ljubavi.

Kada svoju partnersku ljubav usmjeravamo prema ljubavi na sam život onda ljubav raste i tada postajemo sposobni za život. Dakle, velike ljubavi propadaju u onom trenutku kada partneri postanu sami sebi svrha, zatvaraju se u nesigurnost, postaju ovisni jedno o drugom, postaju pomalo ljubomorni, sebični i ona se počinje gušiti jer zaljubljivanje je trebalo potaknuti naš rast. Zato posjedujemo zaljubljenost koja nas potiče na vlastiti rast, ali to ljudi većinom ne shvaćaju. Počinju govoriti o tragičnoj ljubavi, ali oni tada govore da nisu uspjeli svoju ljubav modelirati po svojim sebičnim mjerilima. Zaljubljenost može postati ljubav tek onda kada smo spremni na rast, ali ako to nismo, onda ćemo dalje tražiti kod drugih taj osjećaj postajući ovisnici o doživljenoj ljubavi i živeći u strahu da ga više nikada nećemo uspjeti ostvariti pretvarajući svoj život u frustraciju. Birajmo sebičnu ljubav ili zrelu u kojoj napuštamo imperative ovog svijeta i gdje živimo autentično onako kako osjećamo da poštujemo sami sebe. Nema ljubavi ako ne živimo dostojanstveno i ako ne poštujemo sebe, zaljubljenost je samo stanje, a ljubav nepromjenjiva činjenica koja ostaje trajno u nama ukoliko smo je upoznali.

Nikola Žuvela

jyotish savjetnik i terapeut

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.net

katalog-samozavaravanja-cover1cm1korice-nikola31zuvela_korice_201300jedan-mus-nikola-500pxcover15-12-2016-o-ljubavi-page-001-2

By | lipanj 6th, 2022|Dnevni horoskop, Članci|Komentari isključeni za Strasna zaljubljivanja ili Lavovske ljubavi

About the Author:

Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.