U jyotishu postoji karta prošlog života, kao i neki drugi položaji koji nam govore što je potrebno osvijestiti u ovome životu. Kako bi shvatili o čemu se radi, objasnit ću jednim primjerom. Dado je često sanjao nekoliko stvari s kojima nikada nije bio u doticajima u ovom životu, a jedna od njih je bio zatvor kojeg simbolizira Saturn. Njegov Saturn je bio dominantan u karti, i u doticaju sa dvanaestom kućom, donosio je prošloživotna iskustva zatvora i nepravde.

U ovom životu, pravda mu je bila jako važna jer mu je bila oduzeta u prošlom životu. Međutim, snovi su višedimenzionalni, oni ne pokazuju samo jedno iskustvo već više njih. U ovom slučaju, njegovom životu, psihoterapijski objašnjeno, zatvor je bio njegov zatvor kojeg si je sam postavio u ovom životu i stavljao se u ulogu žrtve. Ulogom žrtve pobjegao je od obveza i loših veza u duhovnost koja je kod njega bila bijeg ega u duhovnu formu u kojoj kvazi duhovnošću optužuje materijalni svijet i druge ljude kao nemoralne. To je jednodimenzionalno tumačenje duhovnosti koje se danas manifestira u religijskom fanatizmu.

Pojavljivali su se i snovi  o dugovima u odnosima koji su predstavljali osjećaj krivnje, ispod koje se skrivala nevjera u prošlom životu kao i financijsko neodgovorno ponašanje prema partnerici, što mu je u ovom životu donijelo uzdržavanje partnerice.

 U jednom životu možemo biti i dobri i loši, ali sve iskustva dolaze kako naučili što je ženska, a što muška energija, isključivo kao dio razvoja. Dado je tek u drugom dijelu života otkrio spomenute obrasce. Svakodnevnu meditaciju, analizu snova i rad na sebi, duhovno je prenio  u praktičan život. Ulogu žrtve je promijenio na način da je počeo davati na kvaliteti davanja i primanja, te samostalnim poslom kojim je rješio ovisnost o autoritetu. Stoga, ako ne znate svoju jyotish natalnu kartu, pokušajte one najgore trenutke promotriti, propitivati zašto ste izabrali to iskustvo i zašto vam je ono trebalo, što ste trebali iz njega naučiti, meditirajte nad tim iskustvom i s vremenom će odgovor doći.

Nikola Žuvela

terapeut i jyotish savjetnik

nikola@vedski-jyotish.net