[two_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””]

Ardra je jako oštro sazviježđe, točnije, ako ste rođeni u njemu, a drugi pokazatelji u natalnoj karti su loši, možete biti jako oštri, materijalistički nastrojeni čak i nasilni. S druge strane, ovo sazviježđe ima moć sagledati dublje slojeve stvarnosti.

Nikola Tesla ima nekoliko planeta u ovom sazviježđu što nam govori o njegovoj genijalnoj sposobnosti sagledavanja dubljih slojeva stvarnosti. Jyotish je jedina duhovna tehnika koja se može testirati kroz vanjske događaje ili karakterne osobnosti. Nikola Tesla je vidio slojevitu stvarnost i vidio ono što drugi ne mogu,  a što omogućuje ovo sazviježđe jer ono ulazi u tamnu stranu stvarnosti. Izumi Nikole Tesle koriste se i u negativne svrhe što je problem kada otkrivamo ova znanja. Rahu pripada Prometeovoj energiji koja otkriva, ali kao i u mitu, koristimo ovu moć u krive svrhe. To znači da nije krivo sazviježđe već razina čovjeka koji ako znanje ne može korisiti ili jesti s drveta dobra i zla, nije sposoban vidjeti stvarnost samoge sebe i svijeta.

Što želim objasniti ili što se događa kada izbjegavamo ova znanja?

Primjerice, Ivana ima odličnu kartu, točnije dobar život, ali kada je upitate zašto je njen partner bio manipulativan, ona nema sazviježđa niti položaje koji joj mogu dati mogućnost da sagleda ovaj problem. Ona je imala planete u nježnim sazviježđima poput Punarvasu, Rohini i dr. Ona je privukla onu suprotnost koja je ostala tamna i neosviještena i pojavila se u ovom partneru, ali je izbjegavala donositi odluke, bila je borac za pravdu, ali to je tako lagano kada smo u poziciji koja ne uzima širu sliku problema.

Ardra nam daje mogućnost promatranja stvarnosti u slojevima, ona vlada programerima koji svjesno ili nesvjesno mijenjaju svijet i omogućuju svakom čovjeku da iz svoje sobe može raditi. Oni su nam omogućili da možemo zasnovati vlastite obrte i raditi od kuće o čemu su naši preci mogli sanjati. Netko kaže da su oni bolje živjeli, možemo o tome raspravljati, ali mi danas imamo izbor, oni ga nisu imali.

Rahu koji je ujedno najgori planet ili Mjesečev čvor, od svih planeta u jyotishu i vlada Ardrom, ustvari je nosilac budućnosti i novih tehnologija. Bez ovog dijela stvarnosti, naš život bi bio plastičan i bez dubine u koju ne možete ući ukoliko niste spremni prihvatiti mnoge dijelove sebe koji ne odgovaraju opće prihvaćenim ponašanjima. Stvaranje osobnosti ili upoznavanje sebe, dolazi kroz Rahua i Saturna, a puno manje kroz druge planete. Oni nam pomažu da se susretnemo s onim dijelom sebe kojeg se najviše bojimo.

Nikola Žuvela

jyotish savjetnik i terapeut

[/two_third]