Podaci o nastanku Ukrajine variraju, ali datum koji sam uzeo reći će nam glavne probleme i smjernice ovog sukoba.

Ukrajina je rođena u znaku Jarca gdje se zajedno s Mjesecom u Jarcu nalazi u najžešćem Sadhe satiju (Sedam godina tuge) do početka petog mjeseca, ali Saturn i Mars u konjukciji pojačavaju oštrinu u petom mjesecu što može sukob produžiti.

Većina planeta je u osmoj kući ili kući gubitaka. Dakle, kada se pogleda ova natalna karta vidi se koliko je teška situacija. Zemlja puna patnje sa Saturnom i Mjesecom, ali ponosna s jakim Lavom.

Zbog jake osme kuće Ukrajina je koristi svoje najjače oružje ili partizansko ratovanje koje je razvila u doba SSSR-a, što će Rusima u budućnosti stvarati velike probleme u okupiranim područjima. Karmički zadatak Ukrajine je razvijanje duhovnosti, a ona oduvjek nastaje uz velike gubitke.

S druge strane, karta početka rata 24.2. 2022.g. započinje znakom Strijelca koji je u indijskoj astrologiji kšatrija ili borac, ali sa Mjesecom u Škorpionu, prikrivenim motivima i željom za moći.

Rusija ne bi postala velika zemlja da nije ratovala i osvajala. Ipak započeli su sukob sa Saturnom i Rahuom. Ketu s Mjesecom govori o gubitku emocionalne kontrole i pojačava želju za moći. Rahu na Merkuru daje krive statističke procjene po pitanju novaca, a u ovom slučaju blokadom novčanih resursa. Rusija je izgubila pola rezervi ili 300 milijardi eura koje je čuvala za rat. Za one koji ne znaju, 85 posto prometa novcem se u svijetu odvija preko dolara i eura. Rusija ima proračun kao Belgija i Nizozemska, odnosno 50 puta manji BDP Zapadnih zemalja. Ako želite ratovati treba vam ogromni novac što se pokazalo u ovoj karti glavnim problemom. Karta pokazuje da se ovaj sukob može odužiti i pomaci na fronti će biti spori i bolni.

Uništeni Merkur ili komunikacija pokazuje da je jako teško bilo razgovarati. Pored toga, Rusija ili Škorpion iz karte početka rata, pokazuje skrivene želje za moći koje potiču iz prošlosti.

Ako se vratimo na kartu Ukrajine, ona nema znak Vage koji je kralj diplomacije i snalažljivosti.  Također, Venera koja vlada Vagom je uništena što znači da će imati problema u izjašnjavanju svojih stavova. Ipak, treba uzeti u obzir da je na nebu takva konstelacija da nas ništa ne bi spasilo od ovog trenutnog zla. Ukrajina je željezna zemlja Saturna.

Promatrajući desetke tisuća karta i djelovanja Saturna, čini mi se da on može izgubiti kratkoročno, ali pošto vlada dugotrajnošću, na kraju sve naplati desetorostruko.

Stari sukobi su izašli iz nesvjesnog, alkemija, Freud i Jung nam govore da je ovo tek prva faza razvoja svijesti čovječanstva, a ona se hrani agresijom. Ponavlja se priča 1930.g. Iza agresije se skriva strah, a strah predstavlja Saturn ili Sjena.

Mogu biti desetljeća mira, ali u nekoliko tjedana se pokaže svo zlo koje je spavalo unutar čovjeka. Ako ostanemo u ovom stanju svijesti kao što sam pisao 2015.,2016. g.  pa sve do sada, bit će nam izazovno. Rekao sam da Saturn u Vodenjaku neće biti jednostavan, a on vlada sve do kraja 2024.g. Također, ako se nećemo mijenjati postoji još zahtjevnih godina od 2027.g. ili 2030. i 2031.g.

Spavaj ljudski rode, sanjaj mir i misli da je oružje zalog mira, tj., talog za uništenje mira.

Za kraj poslužite se eksperimentom Maharishi Mahes Yogija koji je u Washingtonu u dva tjedna sa 3000 meditanata smanjio kriminal za 25 posto. Meditirajte, unutar nas leži riješenje, kvantna fizika je dokazala povezanost svijeta i svijesti, a kako kaže N. Bhor kvantni fizičar:” Promijenili bi svoj život da zaista vidite povezanost svijesti i materije.”

Nikola Žuvela

jyotish savjetnik i terapeut