Obrasci su opravdanja za izbjegavanje ljubavi. Ako imate snage to priznati i promjeniti, možete doći do kvalitetnog odnosa.

Istina, mnogi bi htjeli formulu, ali kada vam je koja formula pomogla? Otišli ste u neku religijsku organizaciju ili kod gurua i osjetili ste ushit, ali nakon nekoliko dana, vaš osjećaj razočarenja se vratio. Zašto? Duhovnost bez poznavanja osjećaja ne može stvoriti osjećaj ispunjenja jer se ne može bez transformacije osjećaja uči u višu frekvenciju. Odnos je umijeće i on počinje tragedijom kako bi buđenje moglo započeti i kako bi postali sposobni za ljubav. S druge strane, nema pravila kako doći do toga.

Nekom je u karti postavljeno da će mu biti potrebno desetak veza, nekom samo jedna. Netko će do kvalitetnog odnosa doći nakon što je prevaren, netko tako da prevari i shvati nemogućnost da se pobjegne u bilo koju iluziju. Nema pravila osim jednog, svatko će se morati okrenuti spoznaji i unutarnjoj refleksiji sebe, svojih stavova i promatranja sebe iz drugog kuta. Tako se u sebi može promatrati muška i ženska priroda, oni dijelovi kojih se bojimo i koje smo projicirali u partnera kojeg neprestano bombardiramo upravo s onim što je slabo u nama i tako se svađamo s duhom.

Budućnost je u školovanju u kojem bi djeca učila o odnosima, gdje bi vodili smislenije razgovore u kojima bi ljubav bila normalna pojava i mogućnost vođenja razgovora na pravim temeljima jer bi tako mogli doista i pomoći onome tko se našao u nedoumici. Ovako kada imate problem u odnosu, doista ne znate gdje ste. Okolina se smije nesvjesnom, a većina ne zna da nesvjesno postoji radi odnosa i ljubavi. Zato je ljubav poziv na umijeće razgovora i razmijene, a današnji odnosi su zarobljeni u slijeganju ramenima i nemoći.

Mnogi misle da je odnos uživanje dok hrabri znaju da se radi o ljubavi. Stoga, započeti odnos na temeljima umijeća, nudi vam mogućnost napretka. Ako ne postavite odnos kao najvažniji životni zadatak učenja, vježbanja slušanja komuniciranja i prakse meditacije ili neke druge tehnike, ne možete shvatiti da se radi o procesu spajanja Animusa i Anime, jina i janga, kojeg tek u odnosu možete osjetiti da se radi o transformaciji osobnosti, a mislili ste na početku da se radi o zaljubljivanju. Kada bi imali mogućnosti da vidite tisuću veza i njihovih obrazaca, znali bi da je ova transformacija najvažnija. Ona ima veze s vašim neuspjesima na poslu jer birate posao i radnu okolinu na temelju obrazaca. To su spoznaje koje se već koriste u većim tvrtkama, kao i korištenje softverskih programa koji otkrivaju ponašanje i karakter.

Dakle, pokušajte vidjeti da je sve oko vas umreženo i postoji radi razvoja odnosa i naposljetku ljubavi.

Nikola Žuvela

Narudžbe knjiga, cijena 75kuna: nikola@vedski-jyotish.net

katalog-samozavaravanja-cover1cm1zuvela_korice_2013korice-nikola3100jedan-mus-nikola-500px

jyotish