[two_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””]

Pushya je sazviježđe kojim vlada Saturn i koji se momentalno nalazi u Vodenjaku u prijevodu, njegovo sazviježđe simbolizira traženje istine, a kroz ovo sazviježđe to ide kroz suosjećanje. Dakle, današnje sazviježđe je jako pozitivno i označava suosjećanje. Pošto je ono jedno od najvažnijih osjećaja za doživljaj sreće. Dalaj Lama uči da se mentalni i duhovni mir postiže prakticiranjem suosjećanja i brigom o drugima. Kada naučimo cijeniti ljudsku toplinu i iskazivanje privrženosti, na taj način ćemo biti prirodno povezani sa drugim ljudskim bićima i povećavat ćemo osjećaj vlastite vrijednosti. Sreća nije isto što i užitak.
Užitak nas može dovesti do ponašanja koja su štetna po nas, kao što je nezasitnost. Vježbanje suosjećanja kroz meditaciju i djelovanje jest dugotrajni proces. Aristotel je rekao da se vrline moraju u sebi stvarati. Ne zaboravite.

[/two_third]

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.net

katalog-samozavaravanja-cover1cm1zuvela_korice_201300jedan-mus-nikola-500pxcover15-12-2016-o-ljubavi-page-001-2