[two_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””]

Osim karmičke isporuke koju je donio tranzit Saturna u Jarcu i karmičkog Rahua koji nosi u ovoj kombinaciji zloćudnu isporuku karme predaka, ova kombinacija nosi i ogledalo u kojem je sada vidljiva emotivna razina civilizacije, pogotovo kada govorimo o zauzetim stavovima ili dva tabora koja su se podijelila. Intelektualna funkcija zračnih znakova i intuitivna funkcija ili vatreni znakovi. To je ujedno pobuna protiv dehumanizacije kao načina života u kojem je Zapadnjak dehumaniziran, a Zapadna kultura ne mari za junake koji su glavni oslonac društva kao što su to bili nosioci budućnosti: Nikola Tesla, Dali, Dostojevski, Nietzsche, Hesse, Jung, Einstein, Fromm, Freud i dr.

Cijela ova predstava je ego igra jer egu je najvažnija vanjska slika u koju je zaljubljen. Zamislite mlade duše koje su evolutivno u fazi stvaranja svog identiteta. Na jednoj strani su opsjednuti arhetipom  junaka (Isus, Budha, Muhamed, Guru, self-help duhovnost)  i njima su oni glavna odrednica formiranja stavova, dok su na drugoj strani oni koji još ne razumiju junaka i ostali su u Edipovoj fazi razvoja u kojoj je hedonizam zamjena za majku, a intelektualna funkcija ili znanost, kako je Freud dobro otkrio, zamjena za suočavanje s emotivnom nedoraslošću ili majčinim kompleksom.

To je zastrašujuće mladoj duši koja ima samo ego, a taj ego mora biti prvi i najvažniji. On je centar svijeta, pogotovo muškog  koji postaje neuračunljiv kada netko ne obraća pažnju na njega.

Tako se stvara osjećaj inferiornosti i nesposobnosti koji takav ego promatra, jedino što može učiniti je uništiti sve ono što vidi, poput mnogih revolucionara koji, kada su došli na vlast, uništili su sve oni prethodno. Na jednoj strani je ego koji intelektom i znanošću kompenzira emocionalnu nezrelost, a na drugoj je ego koji se poziva na religiju i duhovnost jer kada se na njih poziva, on dobiva osjećaj važnosti. Oboje provode teror jer ego ne može živjeti bez komandiranja i ugnjetavanja. U povijesti taj ego prepoznajemo  kroz inkviziciju te znanstveni pristup koji je donio najveća zvjerstva u ime znanosti prošlog stoljeća.

Ego ne može vidjeti različitost, on ne može slušati, prihvaćati vidjeti dva zauzeta stava. Kada bi to prihvatio, raspao bi se jer on je samo sjena, ego nije naš identitet. Zato i napadi moraju biti tako nasilni kako bi poslali poruku da se ego kroz kvazi religiju ili znanost mora slušati, u kojoj će on biti glavni uz pomoć terora.

Jung je govorio da je svaki kolektivni događaj ustvari aktualizacija kolektivne Sjene, potisnutog dijela osobnosti koja se utjelovljuje u nekoliko poremećenih pojedinaca. Dakle, još jedan nevidljivi dio ovih događaja koje ovaj tranzit aktualizira jest da kada odbijate duhovni razvoj, proporcionalno raste vlast države, ili kako je F. Nietzsche rekao: Država je neman.

Kada ego ne želi spoznati, kolektivom vlada Edipov kompleks što znači da smo se lišili slobode radi hedonizma. To je poruka koja je tako zastrašujuća jer smisao života nije kupovanje novog osjećaja praznine već ljubav u kojoj spajate suprotnosti, one suprotnosti u kojima mlade duše ne mogu uživati jer im je ego jedino što imaju. Ego se hrani strahom i ne dopušta prihvaćanje polariteta života jer tako nestaje strah i ljutnja, a to je egu nezamislivo. Zato je u religiji najvažnija Božja kazna ili u državi pravila i zakoni koje ako ne poštivaš donose kaznu. Bez straha ništa ne postoji. Svi ovi događaji su susret jedne te iste medalje, dva svijeta, dvije kulture koje su se okrenule destrukciji jer ego kada vidi da gubi tlo pod nogama, uništava sve oko sebe.

Naša medalja ovih događaja je uništavanje prirode čovjeka. Zapadnjaci su uništili kulturu američkih indijanca, aboriđane, afričku kulturu, pokušali su i dvije velike civilizacije Indiju i Kinu, ali one su već razvijene civilizacije i to im nije uspjelo. To su karmički razlozi koji imaju za zadatak da transformiraju kolektivni ego. Egu je najvažniji uspjeh, nije bitno kako kod njega dolazite, zato je spektakl najbitnija stvar na Zapadu, a negativni spektakl u kojem suptilno Zapad uživa su medijska i državna tortura. Da je civilizacija normalna o tome ne bi izvještavala, ovako najviše klikova imate upravo na tim sadržajima. Psihološki rečeno radi se o opscenom mračnom uživanju u onome što je duboko potisnuto u svakom pojedincu, a to je Sjena ili Saturn.

Na kraju svu tu situaciju treba gledati kao dio rasta jer trebate biti duboko svjesni činjenice koja govori o naravi ljudi, a to je da je psihološki jasno kako ljudi radije izabiru rat nego prihvaćanje istine. No, svi na kraju prije ili kasnije dolazimo do spoznaje  na teži ili lakši način.

Nikola Žuvela

jyotish

jyotish

 

[/two_third]