Danas je Venera ušla u znak Jarca i bit će tamo manje od mjesec dana. Ovdje Venera ne daje baš puno ljubavi, hladi je Saturn koji je u ovom slučaju blizu nje tako da ljubavnici neće moći biti toliko lepršavi jer u ovom položaju ljubav se dobiva kroz individualnost, dubinu, razgovor. Ovo je položaj dobar za parove koje je Saturn čistio i brusio kao dijamant. Ipak, u većini slučajeva to je rijetko. Stoga ovaj položaj donosi karmičke odnose, točnije, popularan obrazac nedostupnih veza.

Zapadnjaci sebe uvjeravaju kako puno vole, ali zla sudbina im ne dozvoljava ljubav. Oni bi sve dali da vole svog dragog, puni su ljubavi, ali nekako je netko  gore na nebu rekao da je njima to zabranjeno.

Upravo ovaj položaj Venere donosi nedostupne veze. Satrun hladi želju kako bi se mogla vidjeti projekcija i tko izdrži fazu nigreda ili crnine koju donosi Saturn kako bi želju pretvorio u ljubav, može pronaći u njemu dijamanat ili zrelu ljubav. Ovaj položaj vanjsku projekciju u obliku sudbine ili autoriteta premješta van kako bi se pomakla usredotočenost na sadržaj odnosa. Ovaj vješti pomak pažnje poput mađioničara rade mnogi parovi pa je zato ovaj položaj Venere na lošem glasu.

Saturn je nosilac nemoći ili slabosti. Bez obzira što se dobro slaže s Venerom, ona je ovdje dobra za posao, ali u odnosu pokazuje prepreke. Razmislite o vlastitim projekcijama u odnosima, one su vaša stvarna prepreka u odnosu.

Nikola Žuvela

jyotish savjetnik i terapeut