[two_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””]

 Zvijezda Aldebaran je velika kraljevska zvijezda u Rohini sazviježđu a u mitu ona  je bila nimfa. Ona je bila toliko lijepa da je Mjesec prestao kružiti oko Zemlje.

 Zato je sazviježđe Rohinija ustvari najdraže Krishnino sazviježđe odnosno najvažnija žena. Ukratko, donosi jaku privlačnost.

Aldebaran je zvijezda udaljena od nas nekih dvadeset osam svjetlosnih godina i udaljava se brzinom od oko 30 milja u sekundi. Utjecaj: Prema Ptolomeju, ima Marsovu prirodu, ali Alvidas tvrdi da je nalik na cjelovitost, omiljenost, hrabrost, surovost, sklonost buntovništvu, odgovorni položaj, javne počasti i dobiti, moć ili bogatstvo stečeno preko drugih, čije se dobrobiti rijetko pokazuju kao tajne, a prisutna je i opasnost od nasilja. Ona je čuvar Istoka. Ona na nebu predstavlja Bikovo oko i oduvijek je bila dovođena u vezu s obližnjim jatom Plejada. Smještena je u središtu najmaterijalnijeg zviježđa, Aldebaran pruža otvorena vrata za uspjeh na zemaljskom planu.

Ljudi u čijim životima je prisutna uvijek imaju veliku potrebu da konkretiziraju svoje ideje i istovremeno svoje vrijednosti potvrde kroz vladanje svojim i tuđim resursima

Na kraju treba shvatiti da planete i zvijezde čine samo unutarnje simboličke pokazatelje onoga što je bitno osvijestiti. Uspjeh ne znači bolji život, ali kraljevske zvijezde pokazuju da je potrebno život usmjeriti prema višem cilju jer tako izlazite iz središta ega i dolazite do cjeline. Svaki  život ispunjen je određenim sazviježđima i zvijezdama koje su dobre upravo za ono što vi radite i činite i u tome je bit tj. da pored glavnih zvijezda moraju postojati i ostale zvijezde bez kojih je nezamisliv nebeski svod, a onda i unutarnji razvoj.

Nikola Žuvela

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.net

 

katalog-samozavaravanja-cover1cm1zuvela_korice_201300jedan-mus-nikola-500px

[/two_third]