Design by Promodar

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Karma u službi osobnog razvoja

/, Članci/Karma u službi osobnog razvoja

Karma u službi osobnog razvoja

9

 

Obično imamo osjećaj da dobiveno u ovom životu ne odgovara onom što mislimo da nam pripada. Jung je taj korektivni element koji nas dovodi u ravnotežu zvao kolektivno nesvjesno, a indijska filozofija alaya u kojoj je spremljena karma. Jedan primjer nam to može dočarati.

  Ana je u jyotishu imala Saturna i Rahua u sedmoj kući ili obje karmičke planete u odnosima. U natalnoj karti je vidljivo da će susreti partnere koje je povrijedila u prošlom životu. U prošlom životu sebi i drugima je objašnjavala da su slobodne veze prava sloboda. U ovom životu je imala partnere koje je ona ostavljala i sada su oni nju varali. Točnije, dva partnera koji su je prevarili, rekli su da su u vezi s njom imali neobjašnjivu želju za prevarom što se i dogodilo. Jedan njen bivši dečko je rekao da je imao neobjašnjivu želju da je prevari, ona je privlačila sistemom ogledala upravo ono što je ona radila. Nesvjesno je htjela biti otkriveno, taj stav i djela tražili su aktualizacija kroz partnere koje je u prošlom životu ostavila. S druge strane, psihoterapija traži odgovore u roditeljima tj., birala je partnere po slici svojeg tate koji ju je ostavio u djetinjstvu, pa je tražila partnere koji će je ostaviti. Ipak, imamo primjere u kojima su se dogodili ostavljanje roditelja ali osobe nisu ponovili odabir partnera koji ih je ostavio i tu je astrologija naprednija od psihoterapije jer nudi dublji odgovor.

 Ani je ovdje dano da vidi kako se iza njenih površnih objašnjenja o odnosima skrivao strah od prepuštanja i ljubavi. Ona je trebala ovim aspektom uočiti kako je u odnosima bila neprestano u mislima i konstrukcijama stvarnosti, gdje se nije davala u odnosu stvarno već je stavom žrtve privlačila događaje u kojima je ljubav povreda. Također, posao koji je birala nije išao prema tome da daje već je svoj posao tumačila kao sigurnost i zarađivanje novaca za život što u stvarnosti nije bila istina.  Da bi Ana spoznala, potrebno je vidjeti da Saturn i Rahu privlače muškarce koji će je povrijediti sve dok ne shvati da se ona na najdubljoj razini boji intimnosti i duge veze. Dakle, ostavljanja su ustvari maska, ego je jednodimenzionalan, on shvaća crno bijelo i zato on ne može voljeti. Saturn i Rahu ustvari pokazuju istinu, osobu guraju u kut kako bi odustala od lažne projekcije ljubavi koja se skriva u ljubavnim trokutima u kojima je ona bila aktivni sudionik u prošlom dok ga sada nesvjesno hrani pasivno u projekciji koju iniciraju partneri iz prošlog života. Odnosi su puno više od onoga što ljudi misle o njima, ali ne mogu dobiti svoju vrijednost jer ego razina ne vidi širu sliku od odnosa.

Nikola Žuvela

jyotish savjetnik i terapeut

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.net

katalog-samozavaravanja-cover1cm1korice-nikola31zuvela_korice_201300jedan-mus-nikola-500pxcover15-12-2016-o-ljubavi-page-001-2

By | studeni 4th, 2021|Dnevni horoskop, Članci|Komentari isključeni za Karma u službi osobnog razvoja

About the Author:

Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.