Tranzit Jupitera ulazi u znak Jarca, a tu se nalazi njegov pad. Svaki planet ima znak u kojem se osjeća najgore jer sve ima svoj polaritet: bogat-siromašan, star-mlad, zdrav – bolestan.

Jupiter kao planet zakona i prava nema svoju snagu i momentalno živimo u situaciji koja je ograničila prava ljudi. Drugi loši aspekt je planterani rat Jupitera i Saturna od 13. do 31. prosinca 2020. god. Ovo razdoblje isto tako ne donosi dobre aspekte, ali nakon toga će stvari biti nešto lakše. Jupiter se nalazi u sazviježđu Uttara Ashada do 24. siječnja 2021. god. i pokazuje naglasak na aspektu važnosti elementa moći što će mnogima biti jako bitno. Nježnija energija je Jupiter u Shravani do 5. ožujka 2020. god. koja daje naglasak na učenju, a nakon toga, upliće se Mars i situacija će se ponovno zakomplicirati. 6.travnja 2020.god. Jupiter će ući u znak Vodenjaka i ponovno će prosvjedi u svijetu biti u prvom planu, ali tu je Jupiter jači i dat će bolje razultate do 20. lipnja 2021.god.

Također, ove godine nismo imali ništa od Jupitera u Strijelcu jer je bio u “klinču” zločudnih planeta te se pravda i znanje nisu  mogli manifestirati, što znači nemogućnost uspostavljanja reda.

Ako je nešto zatvoreno izvana, onda je sigurno otvoreno iznutra. Tako funkcioniraju svi polariteti pa tako i astrologija. Stoga je u ovom tranzitu bitno obratiti pažnju na unutrašnji rad jer jedino se u nama događaju prave revolucije.

 Jupiter je sada u službi materijalnoga i pod kontrolom Saturna. Rahu koji aspektira Jupitera, isto daje nižu energiju Jupitera, ali nam se  otvara mogućnost da vidimo kako svijet funkcionira, kakvi su ustvari ljudi.

Na vanjskoj razini, ovaj položaj Jupitera će dati veliku žeđ za moći pa treba pripaziti.

Retrogradni Jupiter u Vodenjaku: 20. lipnja 2021. do 14. rujna 2021. će ponovno aktivirati stare probleme koji su bili prisutni, odnosno problemi koje nećemo riješiti sada, ponovno će se tada aktivirati. Ovo je vrijeme introspekcije. Jupiter želi da duboko kopamo i podvrgnemo se promjenama na osobnoj razini što znači da tada slabo daje prema van pogotovo u poslovnom pogledu.

Jupiter je retrogradno u Jarcu od 14. rujna 2021. do 18. listopada 2021. god. Ovdje će se vratiti problemi koji su bili prisutni ove godine. Dakle, sadašnja oduzeta prava ponovno će tu nepravdu staviti u prvi plan kako bi se pokušala riješiti.

Jupiter u Vodenjaka ulazi  21. studenog 2021. god.

 Jarac želi mjerljive rezultate i posebno je skeptičan prema nedokazanim konceptima koje Jupiter idealistički može gurati u prvi plan, a sada će mu to biti onemogućeno.

U osobnom aspektu, ovo je dobro vrijeme da se ideje o kojima ste puno govorili sada materijaliziraju. Na globalnom aspektu ne očekujte promjene, usmjerite se, kako je rečeno, na osobni rast.