Vladalac današnjeg dana je sazviježđe Uttarashada i njome vlada Sunce. Uttarashadu se prevodi kao  ”konačna pobjeda”.   Predstavljaju ju četiri sjajne zvijezda, a najsvjetlija je Zeta-Sagittarii (Nunki). Te četri zvijezde na nebu izgledaju kao kljove od slona. Slonovi su obično vrlo svjesni svojih kljova i jako ih čuvaju. One su vrlo korisne za jednu praktičnu svrhu – borbu. Odgovornost je najvažnija i ključna riječ za ovo sazviježđe.

Ovo je sazviježđe trajnosti i ona ima moć dati trajnu pobjedu, ali moramo se boriti. Ovo sazviježđe se bavi postizanjem pozicije i predstavlja snagu u društvu.  Planetarni vladar ovog sazviježđa je Sunce. Prema tradiciji, to znači  obožavanje Ganesha, koji je darovatelj mudrosti. U prenesenom značenju, prepreke nestaju kada se okrenemo mudrosti. Oni koji su rođeni u ovom sazviježđu su skromni, zahvalni, sretni, pridržavaju se dharme i imaju puno prijatelja.

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.net

katalog-samozavaravanja-cover1cm1korice-nikola31zuvela_korice_201300jedan-mus-nikola-500pxcover15-12-2016-o-ljubavi-page-001-2