Design by Promodar

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Sazviježđa predstavljaju psihologiju karaktera

/, Članci/Sazviježđa predstavljaju psihologiju karaktera

Sazviježđa predstavljaju psihologiju karaktera

Sazviježđa ili nakšatre su zvijezde nekretnice u jyotishu. U Vedama su opjevane što znači da su njezin sastavni dio kao što je to i jyotish, ali danas njegovu izvornost ne koristimo jer su nam važnija materijalna pitanja dok se on koristio u to vrijeme u duhovne svrhe. Svaki znak ima tri sazviježđa i ona su tanahnije objašnjenje svakog znaka. U tumačenju natalne karte, sazviježđa mogu puno toga rasvjetliti. Primjerice, možda ste rođeni u znaku Raka, ali ako ste rođeni u sazviježđu Punarvasu to znači da su vaše smjernice duhovnije, no, ako ste rođeni u Ashleshi, onda ste više smjernice više usmjerene na materijalne aspekte života.

 Sazviježđa mnogo govore o psihologiji drugih ljudi. Primjerice, želite sklopiti neki posao, pogledate sazviježđe rođenja te osobe i možete vidjeti da li toj osobi možete vjerovati ili ne. Na taj način nam jyotish skraćuje put prema nekom problemu. Takvo promatranje nam pojednostavljuje životne situacije u životu kako ne bi trošili energiju na osobe ili situacije koje su unaprijed osuđene na propast.

Stranputice i predrasude vidljive su u karti, također pomoću sazviježđa. Primjerice, gospodin, nazvat ću ga ovdje Danijel, ima ženu, s kojom je 20 godina u braku. U natalnoj karti ima nekoliko sazviježđa koja govore o naglašenoj seksualnosti kao i njezinoj zloupotrebi. Prije pola godine ušao je u razdoblje u kojem postoji velika mogućnost varanja, što je i učinio s mlađom partnericom.  Njegov izgovor na ovu situaciju je popuštanje na zavođenje mlada dame koja ga je neprestano opsjedala. Kada se bolje pogleda karta ljubavnice, onda je vidljivo da njome vlada sazviježđe koje govori o preotimanju muža, odnosno to su sazviježđa koja ruše brakove. Da bi se neki događaj mogao dogoditi oba partnera moraju imati takvu situaciju što je ovdje i vidljivo. Ako je u natalnoj karti snažna strast kao u ovom slučaju, tada teško prihvaćate rad na sebi jer ego ne dozvoljava promjenu, ego želi svoju poziciju zacementirati i na taj način osoba će više slijediti svoju nižu prirodu.

Sazviježđa puno govore o karakteru ljudi i ona nam pomažu da neke stvari lakše shvatimo. Recimo, kada je osoba rođena u Jyeshthi ona ima otpor da čuje što joj govorimo. Vi pokušavate prenijeti informaciju, ali osoba ne želi čuti. Pitanje je hoćemo li nastaviti govoriti ili ćemo razgovor s tom osobom smanjiti na minimum. Ali ako to spoznamo, život postaje jednostavniji, pa tako, ako se nekome planete nalaze u sazviježđima koje potiču materijalizam, zašto tim osobama objašnjavati važnost recimo psihoterapije ili meditacije kao mogućnost da se kroz nju promijene? Sazviježđa možemo primjeniti i na zemlje, recimo, Slovenija i Hrvatska su pod utjecajem Jyesthe, obje zemlje će voditi političari koji će se oglušivati od glasa naroda i na taj način voditi vlastite politike koje će štetiti građanima. Dakle, čemu trošiti vrijeme i energiju na nešto što je fiksno i nepromjenjivo. Kako možemo testirati ovo sazviježđe? Jednostavno, Jyestha gleda smao na moć i utjecaj, primjerice, požar u Splitu nije bio uopće važan već se govori samo o tome što su rekli dužnosnici, imate proračun od 140 milijardi godišnje a ne kupite dva crijeva za gašenje požara. To su činjenice, a odnos prema tome mora biti realan, nipošto razočaravajući jer tomu služi jyotish, postavite stvari na pravo mjesto i shvatite čemu služi ta situacija. Ako živite u teškim uvjetima onda znate da ste ovdje došli razvijati duhovnost, a ako živite u onim dobrim uvjetima, tada duhovnosti nema. Sve je postavljeno u ravnoteži.

Svatko tko je dublje ušao u jyotish pogotovo sazviježđa, lakše shvaća situacije u životu i na njih ne troši puno vremena i na taj način stvari postavlja na svoje mjesto.

 

Nikola Žuvela

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.net

katalog-samozavaravanja-cover1cm1korice-nikola31zuvela_korice_201300jedan-mus-nikola-500pxcover15-12-2016-o-ljubavi-page-001-2

By | srpanj 27th, 2020|Dnevni horoskop, Članci|Komentari isključeni za Sazviježđa predstavljaju psihologiju karaktera

About the Author:

Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.