[two_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””]

Mjesec danas prolazi kroz Vishaka sazviježđe. Ovo sazviježđe simbolički donosi vatru neba na zemlju što znači da je ovo dobar dan za revolucionariziranje vlastitog života i života drugih. Zato jer je vatra nositelj prosvjetljenja. Nikola Tesla je govorio kako je svemir sačinjen od zraka svjetlosti, a u budizmu se govori da se nakon smrti duši pojavljuje svijetlo. Ne treba se zamarati daljnjim simbolizmom, ali ovo je sazviježđe koje donosi spuštanje svijetla ili vatre. Neke tehnike se meditativne poput krija yoge koja upravo ima tu vizualizaciju svijetla koja se spušta u čakre. U krija yogi ako je radite, vidjet ćete neprestano svijetlo u predjelu šeste čakre, ili čeonog djela. Dakle, ovaj dan govori o važnosti znanja, ali i jedne bitnije stvari koju svatko zaboravlja, a to je vatra ili aktualiziranje ideja ili provođenje onoga što želite promijeniti.

Ovaj dan daje naglasak da se koristi znanje  uz pomoć kreativnosti. Ovim danom vladaju Indra i Agni. Indra postiže svoju moć kroz odricanja i duboku meditaciju. Agni je bog vatre i spaljuje želje. Oboje daju oštrinu, no u našoj civilizaciji ta vatra često postaje želja za vladanjem. Uočite što inače vama vlada.

[/two_third]

 

 

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.net

katalog-samozavaravanja-cover1cm1zuvela_korice_201300jedan-mus-nikola-500pxcover15-12-2016-o-ljubavi-page-001-2