Nedovršenih odnosa je puno. Ljudi ne znaju razlog zbog kojeg ih netko ostavlja, a nisu varali i bili su u tom odnosu onoliko kolike su bile njihove mogućnosti. Zaista je puno primjera. Osjećaj je to najviše boli i ostaje pitanje jeste li dali najbolji dio sebe kojeg je netko pregazio.

Sa strane jyotisha možemo reći da su Saturn i Mars tj. karma,  upleli  svoje ruke. S psihološkog gledišta, zaljubili ste se u projekciju Anime ili Animusa, ali niti jedan odgovor neće nadopuniti taj osjećaj u kojem ste bili na vrhu vala ljubavi koji vas je odjednom razbio o stijene i iščupao vam srce.

Osjećaj nakon pada gdje ponovno učite hodati, kada ne možete ustati iz kreveta, pečat je koji vas obilježi i nakon toga niti jedna veza nije ista.

Ono što je vezu učinilo nedovršenom jest ego. Kada osjeti potpunu ljubav, povlači kočnicu jer on je sjena ili dim i na svijetlu istine ne može dugo ostati. Iz rukava vadi obrazac objašnjenja tj. mitske nesretne ljubavi koje govore da vam nije suđeno voljeti,  a ustvari vam je podvalio priču jer u ljubavi moraš davati i neprestano se otkrivati, a većina gleda i u zapečku osuđuje (ego) kako bi se ljubav prikazala nedostižnom.

Stoga, svatko tko u odnosu napreduje, neizbježan mu je susret sa valom i stijenom ako želi voljeti ili umjetnički stvarati. Nedovršena  veza prema jyotishu ili istočnom učenju završit će se u narednom životu. Neki kažu da ustvari živimo u paralernom svemiru u kojem dva različita završetka postoje jedan pored drugog kako tvrdi kvantna fizika, ali jedno i drugo objašnjenje traži suočavanje s ovim osjećajem.

Ako dublje pogledate propalu vezu, vidite da je način života koji ste tada živjeli razotkrio da svakodnevno niste toliko davali, razumjeli ljubav, niti vam je ona, koliko god tvrdili, bila na prvom mjestu.

Ne možeš dobiti ljubav ako ti ona nije na prvom mjestu, a iz mojeg kuta i svakodnevnih konzultacija, svatko uvidom može doći do tog zaključka. To je najiskreniji početak za svakoga i na tom početku se gradi novi odnos. Nedovršeni odnosi stvorili su predivne romane, slike i pjesme. Obično pokazatelj voljenja u natalnim kartama je položaj Venere, ali izbjegavam jednodimenzionalni pogled na odnose jer i takva ljubav je puna želja i iskrena na razini na kojoj može postojati. Čovjek koji zna živjeti iznutra zahvaljuje takvim iskustvima jer ona vas čine velikima i bogatijima, a sadašnji odnos pokazuje stvarnu mogućnost voljenja. Kaste nisu spriječile Romea i Juliju da vole već nemogućnost stvarnog voljenja. Kada bi samo ovo naučili, puno problema u odnosima bilo bi riješeno.

Nikola Žuvela

jyotish savjetnik i terapeut