Rađamo se slobodni, a za vrijeme života postajemo nesretni jer smo se saživjeli s ulogom koju nam je namijenilo društvo. Sloboda je čovjeku nejasan pojam jer je od malih nogu pod direktivom roditelja, a onda obrazovnog sustava, da bi na kraju, čovjek isprepadan postao potpuno nesiguran, ali i bez pojma što je to sloboda. Obično se misli na hedonističke slobode, a zapravo se radi o slobodi od onoga što mislimo o sebi, odnosno što društvo misli o nama. Upravo ovaj dan označava slobodu i da slijedimo sebe. Theodore Zeldin kaže: “Do ropstva je dolazilo prije svega zato što se oni koji su htjeli biti ostavljeni na miru nisu umjeli skloniti s puta onima koji su uživali u nasilju.

Tijekom čitave povijesti nasilnici su pobjeđivali jer su budili tuđe urođene strahove.”Rabindranath Tagore smatra: ” Samo ono što činimo iz srca činimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizašlo.”

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.net

katalog-samozavaravanja-cover1cm1korice-nikola31zuvela_korice_201300jedan-mus-nikola-500pxcover15-12-2016-o-ljubavi-page-001-2