Design by Promodar

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Rezultati raznih tehnika su slabi zbog krivog pristupa

/, Članci/Rezultati raznih tehnika su slabi zbog krivog pristupa

Rezultati raznih tehnika su slabi zbog krivog pristupa

Joga i istočne tehnike imaju moć kontrolirati nesvjesne procese, ali na ovom planetu to uspijeva malobrojnima. Samadhi je za Zapad ništa drugo nego besmisleni san. Zapadnjaka svjesno zanima krajnji cilj, ali duboko u sebi je potpuno usmjeren na vanjsko, on je potpuno prema van i unutrašnjost mu je toliko strana. Zato je razvio tako moćnu faramaceutsku industriju kojom pokušava začepiti prodor nesvjesnog u sebi samom.

Svjesno će reći da se bavi duhovnim, ali nesvjesno uopće ne živi taj stav. Zapadnjak je duboko usmjeren na očuvanje sebičnosti i kao kameleon prihvaća samo ono što misli da će zaštiti njegovu sebičnost koju brani mnogim tabletama i obmanama, a ustvari je sam na ovoj planeti jedini virus. 

Na Istoku je unutarnji čovjek uvijek imao čvrsto uporište u unutrašnjosti. Istok doslovno shvaća tezu: Jedan um, Jedinstvo, Neodređenost. Istočnjak kaže: Sve je u životu lekcija i sve je jedna svjesnost, odnosno učite svoju lekciju i ponovite je, a onda će se Ja osloboditi. Ako se zapadni čovjek može riješiti svoje povijesti tj. memorije i svega onoga što je naučio, može shvatiti bit Istoka, ali obično Istok kod Zapadnjaka počinje i završava na joga asanama i zdravoj prehrani. To je sve što je danas prodrlo s Istoka na Zapad.

Zapadna Sjena je još uvijek kao u srednjovjekovnog kršćanina. Ovdje ne idealiziramo Istok, već pokazujemo kako je teško u jednostavnosti Istoka spoznati njegovu dubinu, pa ga često samo oponašamo. Bit istočnog puta jest biti iznad polarnosti dobra i zla. Europljanin teži vrlinama, ali uvijek kada teži, stvara svoju Sjenu, pa moralni Europljanin kaže: ja sam vegetarijanac, ili ja sam kršćanin, i jako me smeta što ljudi ne žive religijski. To je SJENA, jer čim je naznačeno uspoređivanje, mi smo u umu, u egu. Čovjek zbog poistovjećivanja s polovima dobra i zla, ne zna što je bit istine. Istočne tehnike jesu upletanje u ono što mi zovemo sudbina, koja nas može pogoditi u samim korijenima postojanja i može u nas pustiti poplave proživljene patnje prošlih života.

Simbolički, to je prodor dubljih slojeva nesvjesnog o kojima govori i tibetanski lamaizam. To ne znači da istočne tehnike ne treba vježbati, ali većina koja vježba tehnike smatra da ima male rezultate jer većina gleda što će dobiti za vanjski život, a te tehnike ništa ne daju za svjetovno. Za bolje rezultate potrebno je biti potpuno unutra, potpuno shvatiti da je svaka misao i svaki događaj proizvod koji dolazi iz unutrašnjih dubina našeg bića. To ne znači biti dobar, moralan, već to znači razumjeti taj proces. Ono što znamo o sebi ustvari je brana koja nas štiti od dubljih dijelova psihe, a vidimo ih u krizama i nesrećama na kolektivnoj razini kada prodru u naše živote. Ipak, lekcije nismo naučili i zato će ovi dijelovi naše psihe prodirati i dalje na primitivan način jer ovaj proces uopće niti ne prepoznajemo da postoji u nama.

Nikola Žuvela

 

 

 

 

 

By | lipanj 12th, 2019|Dnevni horoskop, Članci|Komentari isključeni za Rezultati raznih tehnika su slabi zbog krivog pristupa

About the Author:

Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.