Planete su sastavljene od istih elemenata kao i cijeli svemir, ali i čovjek. Željezo ima iste elemente kao i zlato, tako i emocije imaju iste sastojke. Emocija mržnje može kao željezo postati zlato tj. ljubav, recimo ako kroz promjenu stajališta mijenjate stav kroz mnoge razmirice s osobom s kojom ste u odnosu.

  Možda ste momentalno u razdoblju Saturna i mislite da vam je teško, ali u vama se događa proces promjene jer suprotno od Saturna je Mjesec, a to znači da ograničenje koje vam je nametnuto ima za cilj transformaciju vaše emocionalne strane kroz koju učite, a sada vam je teško prihvatiti tu činjenicu.  Živite tu promjenu, a niste je svjesni. Ipak, previše ograničenja ili Saturna može nekim znakovima donijeti samo opterećenje poput Lava, Bika, Djevice. Lav će samo vidjeti kako mu je uskraćena volja  i moć djelovanja, Bik će pokušati zadržati status quo, a Djevica neće promjeniti svoju situaciju jer će reći da je bolje ne djelovati jer se ne može postići savršenstvo. Dakle, iako u sebi nosimo iste elemente koji traže intervenciju da bi prešli u drugo stanje, lakše je ljudima biti u sadašnjem stanju koje je loše, ali nudi sigurnost poznatosti.

Da bi Mjesec mogao voljeti, potrebna mu je disciplina i ograničenje Saturna, a njemu za razvoj treba energija Mjeseca odnosno emocija. Ako ste u Saturnovom razdoblju onda je potrebno vidjeti gdje se nalazi (o čemu više govorim u svojoj knjizi Jyotish i djelovanje Shanija), kakvu vama psihološku promjenu nosi, ali i alkemijsku. Recimo, slabo apsorbiranje emocija ili Mjeseca može donijeti nedostatak kalija organizmu. Podsvjesno ne razumijete energiju žene bez obzira jeste li  žensko. Sve to pokazuje da momentalno iako ste možda izgubili partnera, niste svjesni koji se alkemijski proces pokrenuo u vama, a zato jer to većina ne razumije, osjeća patnju puno dublje.

Nikola Žuvela