[two_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””]

Čovjek se okrenuo tehnologiji i toliko je izmislio dobrih i zloćudnih djela pokušavajući neprestano usavršiti stvarnost. U svom stvaranju kao da glumi Boga, kao da imitira i želi iz svoje inferiornosti proizvesti nešto bolje, ljepše, kao da nije zadovoljan samim stvaranjem, a na to ga navodi unutarnja praznina od koje je sačinjen ego. Priroda je toliko lijepa, ali čovjek njome nije zadovoljan jer je neprirodan. On želi biti Jastvo, a ego je odbljesak Jastva, pa Jastvo ili Bog pretvara u savršenstvo ili vlastitu utvaru.

Stvarnost je podijelio na mnoge dijelove u kojima je nastala shizofrenija. Na poslu radim jedno, a doma sam sasvim drugačija osoba. Upravo u toj shizofreniji, on se umislio da može voljeti više, savršenije, bolje, opsesivno obuzet idejom savršenstva i svoje kreacije da je sposoban da nadiđe svoju vlastitu prirodu. Ali kako isprazni ego može voljeti i biti savršeniji od same prirode? Savršenstvo je zamka DANAŠNJIH LJUBAVI. Idealne slike koje tražimo i u koje smo se već razočarali, pretvorile su ljude u hodače za Sjenama razočarenja vidljivim na svakom koraku kada je riječ o LJUBAVI. Mnogi su se toliko razočarali da su svoju seksualnu odnosno emocionalnu potrebu zamijenili kratkim seksualnim užicima u kojima se velika većina još dublje povrjeđuje sjedeći u nekoj zatomljenoj sobi sa vlastitim neostvarenim projekcijama odnosa nepuštajući destruktivne slike djetinjstva koje su još uvijek svete iako one donose odabir partnera koji će nas povrijediti.

Često na radionicama sve izgleda onako kako smo mi sebi protumačili događaje i ljudi obično govore: da on/ona je napravio to i to, zaista nisam imala/o utjecaj na tu situaciju, ali kada se razmotre obrasci, vidi se samo jedno: MI SE DRŽIMO LJUBAVI RODITELJA KOJA VIŠE NE POSTOJI.

Zapad je nasjeo na priču uspjeha i savršenih ljubavi. Podignuo je sam sebi nedostižnu ljestvicu izmišljenog savršenstva. Nije vidio da ljubav počinje upravo u ljudskim slabostima, ili polarnoj prirodi čovjeka u onom amoralnom što moral nikada ne može shvatiti. U toj prirodi postoji zmija, ptica, žaba, cvijet, orao, suprotnosti koje su sastavni dio ljubavi, a onaj tko to ne vidi može samo sanjati savršenstvo u kojem čovjek samo produbljuje ionako sveprisutnu mržnju prema samom sebi i Zemlji. Razočarana većina bira upravo one ljude koji ubrzavaju proces sustavnog uništavanja planeta jer Zapad ne može voljeti sebe zbog izmišljenog savršenstva kojeg si je sam zadao.

Nikola Žuvela

jyotish savjetnik i terapeut

[/two_third]