Tjedni horoskop

Prelazak Marsa u Vodenjaka od srijede, najvažniji je tranzit ovaj tjedan, a u ženskim horskopima donosi  zavreštak karmičkih zaostataka po pitanju odnosa. Iracionalne ljutnje prema muškarcima  sada će biti manje. Naime, čak i psihoterapija tvrdi da smo u odnosima nesjvesni 90 posto, odnosno nama u odnosima vlada nesvjesno. Kada govorimo o konstelacijama, svatko tko se ozbiljnije bavi astrologijom zna da je taj podatak činjenica tako da nas konstelacije koje se tvore na nebu upućuju upravo na činjenicu da ne možemo kontrolirati određene emocije i zbog toga je važno konstelacije promatrati kao posljedicu, a uzroke treba tražiti u osvještavanju svojih želja i usklađivanju s danim partnerom koji može ostvariti onoliko koliko je njegov kapacitet. Neuklađivanje sa svojim željama donosi iracionalnost i nesvjesnost koja, kada se pokrenu određene konstelacije, donosi iracionalne ljutnje. Mars u Vodenjaku nalazi se u sazviježđu Dhanisthe koje je po svojoj prirodi u odnosima oštro. Naime, ovo sazviježđe upravo može pojačati želju za uspjehom i u vezama što onda donosi iracionalna ponašanja na koja bi bilo poželjno pripaziti. U muškim horoskopima ovaj aspekt može u muškarcima pojačati želju za slobodom. Ipak, pojam slobode se, naravno krivo tumači. Sloboda znači biti slobodan od, a shvaćanje ovog tranzita završava na način da se sloboda traži kroz hedonizam. Još jedna bitna karakteristika ovog tranzita u poslovnom smislu jest želja za nezavisnošću u poslu. Dakle, ovo je vrijeme za nezavisne akcije. Drugi aspekt na koji treba pripaziti ovaj tjedna jest Prazni Mjesec ili konjukcija Sunca i Mjeseca kao jako loša kombinacija. Naime, Mjesec  i Sunce su nebeska svjetleća tijela, a to znači da će svjetlo Mjeseca biti zaklonjeno što može donijeti kriva zaključivanja jer Mjesec je um, a um kada je pomračen onda je zaključivanje krivo, pa pripazite na odluke 7.11.

Ponedjeljak je dan koji simbolizira posao. Odluke koje donosite biti će dobre i ako se odlučujete za neke aktivnosti, učinite ih danas.

Utorak je dobar dan po pitanju odnosa. Kod žena može izazvati podijeljenost između želje da budu slobodne ili da svoju ženstvenost ostvaruju kroz obitelj. Ovo je česta tema mitova, a ovaj položaj govori o mitu o Psihi i Afroditi koji bolje objašnjava ovaj sukob.

Srijeda nije dan za odluke, pa ih preskočite.  Ovo je dan kada želje mogu biti jače, pa pazite da se one ne pretvore u ljutnju. Ovaj dan donosi impulzivnost koju treba izbjegavati.

Četvrtak je bolji dan. Unatoč tomu što se Mjesec ne osjeća dobro u znaku Škorpiona, u blizini je njegov vječiti prijatelj Jupiter koji donosi sretne okolnosti i dubroćudnost. Puno je bolji dan za odluke pogotovo po pitanju prodaje nekretnina ili iznamljivanja.

Petak je dan kad se Mjesec nalazi u blizinu Merkura, a to je uvijek dobar dan za trgovinu bilo da se radi o trgovanju ili mešetarnju na burzi. Ipak, pazite na laži i obećanja koja se daju na ovaj dan.

Subota je dan koji donosi jaku želju za moći koju bi trebalo osvjestiti koliko je to realno. Također, slabo slušanje sugovornika može biti pravilo koje bi bilo poželjno izbjegavati.

Nedjelja je pod utjecajem Saturna. Pazite na hladne emocije i negativno povlačenje u sebe koje donosi sjećanja na djetinstvo u kojima je falilo topine. Obično te hladne emocije ili melankolija svoje uzroke imaju u djetinstvu, pa tako ovaj spoj donosi osjećaj napuštenosti koju treba znati pravilno u sebi  protumačiti i primjetiti kao naviku.

Dakle, Mars nam donosi želju za slobodom i aktivnošću da je ostvarimo, dok dnevno kretanje Mjeseca donosi dobar početak tjedna. Sredina  tjedna je slabija, kao i nedjelja u kojoj izbjegavajte melankoliju koliko je to ustvari moguće. Ako se ne radi na tim emocijama kroz osvještavanje djetinstva, teškoje uopće govoriti o tome da je to lako spriječiti pogotovo ako ovaj položaj imate u natalnoj karti.